בעולמנו ישנם מוצרי מזון טבעיים בעלי ערך תזונתי גבוה מאוד, חלקם שימשו כמזון עוד בימי קדם מבלי שהיו הוכחות מדעיות לערכם התזונתי וחלקם מתגלים רק עכשיו. לצערנו הרב בעולמנו המודרני, מוצרי מזון חשובים מאוד נדחקים הצידה ומדפי המרכול מלאים במוצרים בעלי ערך תזונתי נמוך וערך כלכלי גבוה ליצרנים.
כל מי שאוהב לגדל בעצמו עשבי תיבול, תבלינים, ירקות או כל דבר אחר, יישמח לדעת שישנה דרך נוספת לגדל מוצרים בריאים – אפילו ללא צורך בגינה. בנוסף, אם כבר יש לכם אקווריום בבית, יש לכם יתרון משמעותי (פרטים בהמשך).
עבור אלו מכם אשר רוצים לחזור למקורות הטבעיים והבריאים, כדאי להכיר את אצת הספירולינה אשר מככבת לאחרונה בחנויות הטבע. למי שעדיין לא שמע, מדובר במזון אשר מקורו באצה הגדלה במקורות מים מתוקים. אז אם זו בסך הכול אצה, מה כל כך מיוחד בספירולינה?
הספירולינה משתייכת לקבוצת מזונות העל להם ערך תזונתי גבוה במיוחד. לספירולינה יש כשישים אחוז פרוטאין והיא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות. כמו כן היא נחשבת לעשירה בוויטמינים, מינרלים ואנטי אוקסידנטים. האצה מגיעה אלינו בצורה מעובדת ומיובשת אך אין זה פוגע בערכה התזונתי. למעשה כחלק ממחזור החיים הטבעי של הספירולינה היא יכולה לשרוד במקורות מים שיבשו, היא שורדת על הסלעים תחת השמש הקופחת עד לבואם של הגשמים. תכונת אלו מעניקות עמידות רבה לערכה התזונתי של הספירולינה.
7 גרם של אבקת ספירולינה מיובשת, כלומר כפית אחת מכילה כ 4 גרם פרוטאין, כמות גדולה של ויטמין B (תיאמין, ריבופלאבין וניאצין), נחושת, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אומגה 3 ופרוטאין. מבחינה קלורית ל 7 גרם יש 20 קלוריות בלבד.
איך מגדלים ספירולינה?
ספירולינה ניתן לגדל במים די בסיסיים ללא תנאים מיוחדים. לשם גידול ספירולינה ביתי צריך אקווריום וציוד בסיסי לאקווריום, וכן אבקה ייעודית שתפקידה להעשיר את מי האצה. הספירולינה גדלה במהירות ויכולה להתפשט על כל האקווריום תוך זמן קצר יחסית. ספירולינה היא "צרכנית" גדולה מאד של מים, אך גם צריכה הרבה שמש. את האקווריום יש למקם בסמוך לחלון עם שמש.
לאחר פרק זמן של 3-4 שבועות בממוצע, הספירולינה גדלה משמעותית וניתן להתחיל לאכול ממנה. ספירולינה יכולה להשתלב במגוון רחב של מאכלים וכן לגם לשימוש בתוך שייקים וכד'.
היתרון, שניתן לגדל ספירולינה גם ללא גינה פרטית, אך כן חשוב שהדירה או הבית יהיו חשופים להרבה אור.
יתרונות של צריכת ספירולינה :
- לספירולינה ישנן תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון. היום אנו יודעים שהחמצן גורם לנזק והזדקנות ודלקות כרוניות מובילות לסרטן ומחלות אחרות. צריכת ספירולינה מסייעת לנו להילחם במחלות אלו.
- מסיעת במניעת סרטן הפה – מלבד תכונותיה האנטי דלקתיות המסייעות במניעת סרטן, הוכח במחקרים כי הספירולינה מסייעת במניעת סרטן והפחתת הגידולים, בעיקר סרטן הפה.
- הפחתת לחץ דם – לחץ דם גבוה הוא הגורם למחלות רבות, חלקן קטלניות. התקפי לב, שבץ ובעיות כרוניות בכליות הן תוצאת של לחץ דם גבוה. נראה שלספירולינה ישנן השפעות מרגיעות על מחזור הדם וכמויות קטנות של ספירולינה מסייעות לשמור על לחץ בהדם בשליטה.
- הפחתת כולסטרול וטריגליצריד – הכולסטרול הוא אחד הגורמים למחלות לב ,ישנם מחקרים רבים המצביעים על קשר זה. מסתבר שלספירולינה ישנן השפעות חיוביות בתחום הפחתת הכולסטרול והטריגליצרידים בגוף.
ישנם עוד מחקרים שונים המדברים על יתרונותיה של הספירולינה והקשר בינה לבין מניעת מחלות. אם אתם רוצים ליהנות מיתרונותיה התזונתיים וסגולותיה. ניתן לצרפה לתפריט היומי, לנוחיותכם היא מגיעה בצורת אבקה או כמוסות.
מעוניינת לגדל ספירולינה בבית
זקוקה להדרכה
בברכה
דורית
מעונין לגדל ספירולינה בבית זקוק להדרכה
מאיפה קונים ספירולינה לגידול ?
מה האבקה שצריכים להוסיף למים כאשר מגדלים ספירולינה ?
תנאי גידול ?
תודה
היי דורית, את מוזמנת להצתרף לקבוצת הפיסבוק שאני חלק ממנה שבה אנחנו קהילה של אנשים שמגדלים ספירולינה בבית. חפשי: "ספירולינה בבית". יש לעניין יתרונות רבים כמובן לדעת מה נכנס לגידול שלך וגם היכולת לשלוט על הערכים התזונתיים.
אני אדם פרטי שמעוניין לגדל ספירולינה בביתי.
מבקש לדעת איזה חומרים להוסיף למים עם הספירולינה ?
תודה מראש וחג שמח.